به نام خدا

اگر بخواهیم درباره مجموعه زبان و ادبیات فارسی حرف بزنیم، شاید اولین سوالی که از کسی بپرسید این است: کدام کتاب را جدیدا خوانده ای؟ شعر های سهراب را دوست داری؟ آخرین کتاب رضا براهنی را دیده ای؟

ادبیات جمع ادبیه (منسوب به ادب) است و دانش های ادبی و آثار ادبی را شامل می شود. از نظرگاه دانش زیبایی شناسی در زبان فرانسه ادبیات، هنر بیان نیات به وسیله کلمات است و این معنی تقریبا معادل مفهومی است که از «واژه» استنباط می شود

در فضای دانشگاهی، مجموعه زبان و ادبیات فارسی مجموعه ای است که فقط منوط به دانشگاه و قبول شدن و ادامه تحصیل نیست، بلکه ادامه تحصیل در این رشته خیلی مرتبط با زیست فردی انسان و علایق شخصی اوست. اصولا کسانی به سراغ این رشته ها در مقاطع بالاتر می روند که یا کرم کتاب هستند و در دنیای شعر و ادب غوطه ور اند. یا حوزه کاری شان آن ها را به این سمت سوق داده است، مثلا ویراستار و شاعرند و می خواهند تحصیلات آکادمیک شان را در این حوزه به اتمام برسانند. هرچه که باشد زبان و ادبیات فارسی برای افرادی که دنبال کارند مناسب نیست بلکه برای کسانی است که عاشق ادبیات اند و  برای علاقه شخصی خود ادامه تحصیل بدهند.

با وجود این، حتی اگر به رشته های ادبیات و زبان فارسی علاقمندید، نمی توانید به آمادگی برای کنکور 98 بی توجهی کنید و بگویید من کتاب های بسیار خوانده ام و می دانم نویسنده فلان کتاب چیست و فلان آرایه چگونه است بلکه باید همه ی گام هایتان تا کنکور حساب شده باشد. برای مدیریت گام ها و برنامه هایتان تا کنکور از مشاوره مجموعه زبان و ادبیات فارسی استفاده کنید و با گرفتن برنامه برای کنکور ادبیات و زبان فارسی شرایط را هموار کنید.

گرایش های مجموعه زبان و ادبیات فارسی عبارتند از زبان و ادبیات فارسی، ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات پایداری، ادبیات تطبیقی، ادبیات عامه، آموزش زبان فارسی، ادبیات روایی، ویرایش و نگارش، ادبیات معاصر، نظریه ونقد ادبی. ظرفیت دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ارشد رشته های ادبیات و زبان فارسی متفاوت است و در اکثر دانشگاه ها نسبتا بالاست؛ حدودا در هر دانشگاه و نوبتی ده نفر پذیرش می شوند و این موضوع شانس متقاضیان رشته های مختلف ادبیات و زبان فارسی را بالا می برد.

درکل ادبیات و زبان فارسی جز علایق هر ایرانی به شمار می رود و اکثر ایرانیان به دلیل پیوند ادبیات و تاریخ ایرانبه یکدیگر، به آن می بالند و در جشن ها و مناسبت های آیینی مثل یلدا حافظ می خوانند و کارهایی از این دست مثل مشاعره انجام می دهند؛ اما با وجود این موضوع که درباره متولدین دهه های قبل صدق می کند، خبرگزاری ایسنا در گزارشی از افول علاقه مردم به ادبیات می گوید.