به نام خدا

در کنار  مجموعه روانشناسی، مجموعه پرطرفدار دیگر علوم انسانی مجموعه حقوق است که طرفداران خاص خود را دارد. حقوق یکی از رشته های خاص انسانی به شمار می رود و شرایط خاص و منحصر به فردی دارد. کسانی که در این مجموعه به ادامه تحصیل می پردازند، باید دارای دیسیپلین اداری و آداب دانی خاصی باشند.

عموما افرادی که در مقاطع بالاتر کارشناسی ارشد و دکترا در مجموعه حقوق ادامه تحصیل می دهند، دانشجویان فارغ التحصیل کارشناسی رشته حقوق یا علوم سیاسی هستند چرا که با فضای خاص این رشته منطبق شدند و با آن همراه شدند. با وجود این نباید دانشجویان تغییر رشته ای به مجموعه حقوق را نادیده بگیریم. همانطور که در همه رشته ها دانشجویان تغییر رشته ای وجود دارند، مجموعه حقوق نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما باید در تغییر رشته نکاتی را مدنظر داد. یکی از این نکات مواجه با حوادث حقوقی و پذیرش فضای دادگاه ها است. برای مثال کسی که می خواهد در حوزه جرم و جنایت فعالیت کند و خانم نیز باشد باید این ذهنیت را در خود پرورش دهد که ممکن است با هر نوع آدم و با هر نوع ماجرا و صحنه ای مواجه شود و گاهی نیز خطراتی از سوی موکلین یا طرف دیگر دادگاه او را تهدید کند.

مساله حائز اهمیت دیگر در مجموعه حقوق قدرت حافظه بالا و تسلط کامل یر قواعد و احکام حقوقی و همچنین توانایی استدلال قوی است. کسی که حقوق خوانده گاهی باید مانند یک سخنران خوب داد سخن بدهد و گاه باید مثل عریضه خوانی قوی عمل کند و حتی گاهی مثل یک روزنامه نگار و یا کارآگاه عمل کند و تکه های حادثه را در کنار هم بچیند تا بتواند از مجموعه رویداد ها و سرنخ های جزئی به حکم و نتیجه ای کلی برسد.

اگر شما می خواهید در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری ادامه تحصیل دهید، باید خود را برای آزمون سراسری کارشناسی ارشد مجموعه حقوق آماده کنید. برای شروع می توانید به سراغ منابع آزمون کارشناسی ارشد مجموعه حقوق  بروید و با توجه به گرایشی که قصد ادامه تحصیل دارید، دست به انتخاب بزنید.

بزرگترین سازمانی که می توان بازار کار مجموعه حقوق دانست، قوه قضائیه است اما در کنار آن دانشجویان این رشته بعد از ادامه تحصیل می توانند به مشاغل گوناگون مثل تاسیس دفتر حقوقی، دفرخانه و ... بپردازند یا به عنوان مشاور حقوقی موسسات سازمان های دولتی و خصوصی مشغول بهکار شوند.