به نام خدا

سلام وقتتون بخیر

یکی از رشته های زیرمجموعه علوم آزمایشگاهی مجموعه بیوتکنولوژی پزشکی است که دانشی میان رشته ای به حساب می آید.

تاریخچه گرایش بیوتکنولوژِی پزشکی

گروه بیوتکنولوژی پزشکی در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1387 شمسی مجوز  تاسیس گرفت و فعالیت خود را در کنار دو رشته مصوب دیگر آغاز نمود. با تاسیس سه رشته مصوب نانوفناوری پزشکی، پزشکی ملکولی و بیوتکنولوژی پزشکی، مجوز تاسیس دانشکده به دانشگاه ارائه گردید و متعاقبا در فرودین ماه 1388 با حضور ریاست وقت دانشگاه و ارائه احکام هیات رئیسه و مدیران گروه، دانشکده فناوریهای نوین هم رسما گشایش یافت. این دانشکده تا به امروز به فعالیت خود ادامه می دهد.

معرفی گرایش بیوتکنولوژی پزشکی

به دلیل حوزه گسترده این رشته ارائه تعریفی جامع و مانع از آن دشوار است. با وجود این در تعریفی می توان گفت :

"بیوتکنولوژی پزشکی کاربرد روشهای علمی و فنی در تبدیل برخی مواد به کمک عوامل بیولوژیک (مانند میکروارگانیسمها، یاخته‌های گیاهی و جانوری و آنزیمها و... ) برای تولید کالا و خدمات در کشاورزی، صنایع غذایی، دارویی، پزشکی، و سایر صنایع است.

هدف در مطالعه  رشته ارشد بیوتکنولوژی پزشکی بهره گیری از روش های علمی و فنی به کمک عوامل بیولوژیک (مانند میکروارگانیسم ها، یاخته های گیاهی و جانوری و آنزیم ها و ...) است. دانش آموختگان ارشد بیوتکنولوژی پزشکی به تولید کالا و خدماتی در زمینه های مختلفی چون کشاورزی، صنایع غذایی، دارویی و پزشکی می پردازند. 

بازار کار ارشد بیوتکنولوژیکی پزشکی

رشته بیوتکنولوژی پزشکی جز رشته های نوظهور در ایران به شمار می رود به همین دلیل زمان می برد تا فارغ التحصیلان این رشته جایگاه واقعی خود را بیابند. با وجود این بیشتر فارغ التحصیلان این رشته می توانند با کار مداوم و حرفه ای بر روی پایان نامه خود جذب شرکت های دانش بنیان شوند. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که اهل کسب تجارب جدید و کنجکاو هستند در این رشته موفق می شوند.

آلمان کشوری پیشرو در زمینه بیوتکنولوژی پزشکی بعد از ایالات متحده است و به عنوان بهترین مقصد برای ادامه تحصیلات داوطلبان در خارج کشور است. علاوه بر آن در آلمان تحصیل در رشته بیوتکنولوژی پزشکی برای دانشجویان بین المللی و مقیم جهت ادامه تحصیل رایگان است.