به نام خدا

یکی دیگر از گرایش هایی که در مجموعه علوم آزمایشگاهی وجود دارد، گرایش انگل شناسی است. انگل‌شناسی  را می توان یکی از شاخه‌های زیست شناسی به حساب آورد. انگل شناسی علاوه بر مطالعه ارگانیسم و محیط پیرامونش، نحوه زندگی انگل‌ها را به عنوان یک روش زندگی، مورد بررسی قرار می‌دهد. در تعریفی دیگر از گرایش انگل شناسی آمده است :« انگل‌ شناسی علمی است که به وسیله آن شکل خارجی و داخلی و سیر تکامل و طرز سرایت انگل به بدن انسان و حیوان مورد مطالعه قرار می‌گیرد.»

در کل می توان گفت علم انگل شناسی به مطالعه موجوداتی می پردازد که برای تغذیه و تامین نیازهای زیستی خود به طور موقت و یا دائم به سطح بدن و یا در داخل بدن جاندار میزبان جا خوش می کنند. همچنین این علم روابط این مهمانان ناخوانده را با میزبانان شان بررسی می کنند؛ مانند بسیاری از رشته های دیگر علوم آزمایشگاهی، انگل شناسی نیز رشته ای است که در دهه های اخیر رونق یافته است و توجه داوطلبان حوزه های پزشکی به این سمت معطوف شده است. علاوه بر آن گاه اتفاق می افتد که بیماری های انگلی به طور ناگهانی در کشور شیوع پیدا می کند که در چنین شرایطی وجود متخصصان انگل شناسی از اهمیت بالایی برخوردار است.

فارغ التحصیلان کارشناسی رشته های انگل شناسی، حشره شناسی پزشکی، ایمنی شناسی پزشکی، میکروب شناسی، علوم آزمایشگاهی، زیست شناسی ( گیاهی، جانوری، سلولی مولکولی ) و علوم آزمایشگاهی دامپزشکی می توانند برای  ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به گرایش انگل شناسی فکر کنند و خود را برای کنکور آن آماده کنند. برای شناخت بهتر گرایش انگل

شناسی در مقطع کارشناسی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چارت درسی و اهداف و ضرورت های و کم و کیف دوره کارشناسی ارشد انگل شناسی در کلیه مقاطع را تهیه و در اختیار داوطلبان و دانشجویان آن رشته قرار داده است.

منابع آزمون کارشناسی ارشد انگل شناسی همانند سایر گرایش های علوم آزمایشگاهی گروه 3 است و عبارتند از باکتری شناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، ایمنی شناسی، انگل شناسی، و زیست شناسی سلولی مولکولی. نکته مهم این است که گاهی متقاضیان آزمون کارشناسی ارشد فرصت کافی مطالعه همه منابع اعلام شده وزارت بهداشت را ندارند پس دست به انتخاب می زنند. در چنین شرایطی افراد باید حواسشان را جمع کنند که انتخابی درست انجام دهند و منابع فرعی را به جای اصلی مطالعه نکنند.

برای انتخاب منابع مناسب بهتر است که داوطلب با کمک و مشورت افراد آگاه این کار را انجام دهد. افرادی که تخصص و تجربه لازم را برای هدایت دیگران در این مسیر دارند. درچنین شرایطی بهترین کار استفاده از مشاوره تخصصی کارشناسی ارشد انگل شناسی است. مشاور تخصصی تمام پیچ و خم های مسیر رسیدن به رشته مطلوب را گذرانده و می تواند دست دیگران را بگیرد در تاریکی مسیر راهنمایی کند.