به نام خدا
درباره تاریخچه علم ویروس شناسی باید گفت که این رشته چون بسیاری از رشته های دیگر از عمر دراز و طولانی ای برخوردار است و پیش از شکل گیری رشته آکادمیک آن به عنوان یک علم بسیاری دانشمندان برای پیشرفت آن تلاش کرده اند. نقطه عطف علم ویروس شناسی را باید زمانی دانست که بیچرنیک (1898) دانشمند هلندی که باید او را پدر ویروس شناسی به حساب آورد ادعا کرد که عامل بیماری موزائیک توتون ، باکتری نیست و عامل مسری دیگری است. بدین ترتیب اذهان متوجه چیز دیگری در دنیای علم پزشکی شدند و به تدریج این جستجوها به کشف ویروس ها انجامید. در نهایت استنلی در سال 1935 با استفاده از روشهای جدید خالص کردن پروتئین ها ، ویروس را خالص کرد و به پاس این خدمت ، موفق به دریافت جایزه نوبل شد.
در تعریف ویروس شناسی پزشکی باید گفت :« رشته ویروس شناسی پزشکی شاخه ای از علوم پایه پزشکی است که در آن دانشجویان طی دوره آموزش، ویژگی ویروسها – تشخیص آزمایشگاهی بیماریهای ویروسی – روش کنترل و پیشگیری از آنها را کسب مینمایند تا توانایی انجام فعالیتهای پژوهشی و تشخیصی و خدمات مربوطه را فرا گیرند.»
با توجه به تعریفی که شد ویروس شناسی پزشکی رشته ای کاربردی خواهد بود چرا که پایه و اساس کشف بیماری های ویروسی، شناخت ویروس هابه منظور کنترل و پیشگیری از آن آن هاست.
دانشجویانی که خواهان ادامه تحصیل در رشته ویروس شناسی پزشکی هستند باید ابتدا رشتهه خود را به خوبی بشناسند. سپس با استفاده از منابع آزمون کارشناسی ارشد ویروس شناسی پزشکی مطالعه را شروع کنند. دروس مربوطه که برای کارشناسی ارشد ویروس شناسی لازم است شامل باکتری شناسی، قارچ شناسی، ویروس شناسی، ایمنی شناسی، انگل شناسی، زیست شناسی سلولی مولکولی می شود. در میان رشته های پزشکی ویروس شناسی با رشتههای میکروبیولوژی ، زیست شناسی سلولی، ژنتیک ، انگل شناسی ، قارچ شناسی پزشکی و بیوشیمی ارتباط نزدیک دارد و تعداد زیادی از درس های آن ها با یکدیگر مشترک است.
علاوه بر آن وجود مشاور تخصصی کارشناسی ارشد ویروس شناسی پزشکی نیز داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد 99 را آماده می کند تا بهتر در این مسیر گام بردارند. چراکه هدف مشاور هدایت تحصیلی ، آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری ، حل مشکل افت تحصیلی ، استرس و اضطراب امتحانات ، رفع رفتارهای نابهنجار ، ارائه راهکار برای حل مشکلات روحی و روانی و در نهایت هموار کردن مسیر داوطلبان برای موفقیت در تحصیلات بویژه قبولی در گرایش مورد علاقه در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های خوب کشور .
فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در حوزه های گوناگونی فعالیت کنند. آن ها علاوه بر حضور در حوزه های آموزشی مثلهیات علمی و یا استخدام سازمان های گوناگون می توانند به عنوان پژوهشگر و محقق در موسسات پژوهشی و تحقیقاتی مثل مرکز تحقیقات ویروس شناسی، انستیتو پاستور و ... فعالیت کنند.