به نام خدا

یکی دیگر از مجموعه هایی که در آزمون کارشناسی ارشد وجود دارد، مجموعه برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری است که در اینجا به اجمال معرفی می شود.

زمان تاسیس رشته شهرسازی در ایران به سال 1378 باز می گردد که دانش آموزان فارغ التحصیل دیپلم ریاضی - فیزیک می توانستند در مقطع کارشناسی پذیرش این رشته شوند. پیش از آن پذیرش دانشجو در رشته برنامه ریزی شهری تنها در مقطع کارشناسی ارشد با تغییر رشته از رشته معماری صورت می­ پذیرفت. 

رشته شهرسازی :

«رشته شهرسازی به منظور ایجاد حلقه واصل رشته های عمران، معماری، اقتصاد، جامعه شناسی و تمام علوم مرتبط به مسائل شهری ایجاد گردید و در واقع پرکننده فضای خالی سیاستگزاری و هماهنگی علوم فنی و انسانی در پروژه های شهری می­باشد.»

 

 گرایش های کارشناسی ارشد مجموعه برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری:

* برنامه ریزی منطقه ای

* مدیریت شهری

 

مقاطع مختلف مجموعه مجموعه برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری به این قرار است :

رشته کارشناسی شهرسازی
رشته های کارشناسی ارشد مجموعه برنامه ریزی شهری و منطقه ای و مدیریت شهری طراحی شهری
گرایشهای کارشناسی ارشد در هر رشته برنامه ریزی شهری برنامه ریزی منطقه ای مدیریت شهری طراحی شهری
رشته دکتری

شهرسازی/ شهرسازی اسلامی/ برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی   منطقه ای، برنامه ریزی شهری و منطقه ای

 

 

دروس مقطع کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری شامل زبان، آمار و روش ها و فنون برنامه ریزی، و دروس تخصصی است. دروس تخصصی هم به نسبت زیاد و حدود 50 - 60 کتاب است که از حوصله این نوشته خارج است.

بازار کار مجموعه برنامه ریزی شهری، منطقه ای و مدیریت شهری:

سازمان‌های وابسته به مسائل سکونتی و شهری سازمان های مناسبی برای فارغ التحصیلان رشته شهرسازی است. سازمان هایی مثل وزارت راه و شهرسازی، سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، مراکز تحقیقاتی مسکن و شهرسازی، استانداریها، بنیاد مسکن، شهرداریهای مناطق و نواحی شهری و سازمانهای وابسته به آنها مانند دفاتر نوسازی بافتهای فرسوده، سازمان نوسازی، سازمان زیباسازی شهری و سازمانهای پیشگیری از مدیریت بحران شامل می شود.