به نام خدا

وقتتون بخیر

قبل از اینکه در این مطلب درباره مقطع کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی شیمی، ابتدا تعریفی از آن ارائه می کنیم.

تاریخچه مجموعه مهندسی شیمی

اولین درس در زمینه مهندسی شیمی نخستین بار توسط پروفسور «نورتون» در سال ۱۸۸۱ در دانشگاه MIT و در دانشکده مکانیک تدریس شد؛ نورتون شیمی صنعتی تدریس می‌کرد. در آن دوره مهدسی صنایع به طور فزاینده ای رشد یافته بود و نیازمند تدریس آکادمیک و تربیت حرفه ای متخصصان در حوزه مهندسی شیمی بود.

در ایران نیز دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران با فارغ‌التحصیل نمودن اولین دانش‌آموخته خود در سال ۱۳۱۴ به عنوان اولین دانشکده مهندسی شیمی در ایران پا به عرصه فعالیت گذارد.

معرفی مجموعه مهندسی شیمی

آن چه که اغلب مردم در باره مهندسی شیمی فراموش می کنند اینست که همه فکر می کنند کسی که مهندسی شیمی می خواند یک شیمیدان است این درحالی است که قبل از شیمی دان بودن، فرد باید مهندس خوبی باشد.

در تعریفی جامع می توان گفت؛

« مهندسی شیمی عبارتست از کاربرد اصول علوم فیزیکی همراه با مبانی اقتصادی و روابط انسانی در زمینه هایی که مستقیما به فرآیندها و دستگاههای لازمه مربوط می باشند و در آنها ماده به منظور تغییر در حالت، ترکیب یا مقدار انرژی تحت عمل قرار داده شود. »

مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های مختلفی است. گرایش های مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی شامل طراحی فرآیندهای صنعت نفت، صنایع غذایی، بیوتکنولوژی، پلیمر، صنایع گاز، ترموسینیتیک و کاتالیست، پدیده های انتقال و فرآیندهای جداسازی،  مدل سازی شبیه سازی و کنترل، محیط زیست، پتروشیمی، نانوفناوری، و صنایع شیمیایی معدنی است.

دروس اصلی که دانشجویان مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد مطالعه می کنند عییارتند از؛

* سینیتیک و طرح رآکتور پیشرفته

* محاسبات عددی پیشرفته

* انتقال حرارت پیشرفته

* ترمودینامیک مهندسی شیمی پیشرفته

* مکانیک سیالات پیشرفته

* انتقال جرم پیشرفته