به نام خدا
سلام و وقت بخیر
در مطلب پیش رو قصد داریم درباره مجموعه علوم تغذیه که یکی از زیرمجموعه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت است، صحبت کنیم.
یکی دیگر از مجموعه های پرطرفدار کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت در کنار روانشناسی بالینی و ...، مجموعه علوم تغذیه است که عموما دانشجویان فارغ التحصیل کارشناسی پرستاری به سراغ آن می روند. در واقع این رشته به نسبت بسیاری از رشته های پیراپزشکی، رشته شسته و رفته تری است و در مجموعه وظیفه آن بررسی مواد غذایی، ارزش غذایی آنها و درمان های مبتنی بر تغذیه و رژیم های خاص غذایی است. درواقع حوزه عمده فعالیت های متخصصان تغذیه بررسی اینست که چه مواد غذایی دارای ارزش غذایی هستند و برای بیماران چه چیزهایی مفید تر است و حوزه کاری آن ها بیشتر با بیماران سروکار دارد. البته این متخصصان به همه مردم جامعه خدمت رسانی می کنند.
این مجموعه در مقطع کارشناسی ارشد دارای چهار گرایش است که عبارتند از ؛
تغذیه بالینی،
علوم تغذیه،
علوم تغذیه در بحران و حوادث غیرمترقبه،
علوم بهداشتی در تغذیه.
پرطرفدار ترین گرایش در میان گرایش های مجموعه علوم تغذیه، گرایش علوم تغذیه است.
این مجموعه و به طور اخص گرایش علوم تغذیه از لحاظ کار خوب هستند. بازار کار مجموعه علوم تغذیه به گونه ای است که فارغ التحصیلان آن می توانند در بیمارستان ها، مراکز بهداشتی درمانی، درمانگاه ها، مراکز تحقیقاتی، کارخانجات تولید مواد غذایی کار کنند.
با توجه به چارت درسی و آنچه که دانشجویان در کارشناسی ارشد علوم تغذیه می آموزند، آن ها می توانند در مقطه دکتری در گرایش های زیر ادامه تحصیل دهند:
علوم تغذیه
سیاست های غذا و تغذیه
بیوشیمی بالینی
سالمند شناسی
نانو فناوری پزشکی
انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
در چارت درسی کارشناسی ارشد مجموعه علوم تغذیه پنج درس تخصصی اجباری، سه درس تخصصی اختیاری وجود دارد.
این رشته عموما در دانشکده های بسیاری تدریس می شود مثل دانشگاه ایران، دانشکده علوم تغذیه دانشگاه تهران، دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی، دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی و .. .