به نام خدا
سلام و وقت بخیر
اگر قرار باشد دو رشته کاربردی فیزیک و پزشکی را در هم ادغام کنیم، به رشته ای کاربردی دست خواهیم یافت که آن را فیزیک پزشکی می نامند. در این مطلب با کلیات مقطع کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی آشنا می شویم.
کنکور کارشناسی ارشد بسیاری از مجموعه ها دانشجویان می توانند با در دست داشتن مدرک کارشناسی متفاوت با تغییر رشته وارد مجموعه ای متفاوت شوند. درحالی که در مجموعه فیزیک پزشکی تعداد کمی می توانند به این مجموعه در مقطع کارشناسی ارشد راه یابند. فارغ التحصیلان کارشناسی رشته های فیزیک، بیوفیزیک، فیزیک مهندسی، پرتودرمانی، رادیولوژی، بینایی سنجی، فیزیوتراپی، اعضای مصنوعی، مهندسی پزشکی، علوم آزمایشگاهی، مهندسی پزشکی گرایش پرتوپزشکی و راکتور، تکنولوژی پزشکی هسته ای می توانند در کنکور کارشناسی ارشد مجموعه فیزیک پزشکی شرکت کنند.
شاخه های فیزیک پزشکی:
پرتوشناسی
پزشکی هسته ای
پرتودرمانی
برای قبولی در کنکور کارشناسی ارشد مجموعه فیزیک پزشکی دست رسی به بهترین منابع کنکور فیزیک پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که منابع خوب و برنامه ریزی مناسب دو بال پرواز برای موفقیت به هدف مورد نظر یعنی قبولی در کنکور سراسری کارشناسی ارشد است. داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد بهتر است برنامه ای متناسب با شرایط شان داشته باشند. شرایطی مثل پایه و سطح علمی، وضعیت اشتغال، مهارت ها، پشتکار و کوشش و ... همگی در طراحی برنامه ای موثر دخیل هستند.
در مقطع کارشناسی ارشد مجموعه فیزیک پزشکی، دانشجویان موظف اند که 32 واحد درسی را پاس کنند. دروس دوره کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی عبارتند از؛
الف) دروس تخصصی اجباری
اصول آشکارسازی و دوزیمتری پرتوها
رادیوبیولوژی
فیزیک پزشکی هسته ای
روش تصویربرداری با MR
زبان تخصصی
سمینار
سیستم های تصویربرداری در پزشکی
حفاظت و بهداشت پرتوهای یونیزان
فیزیک رادیوتراپی 1
امواج فراصوت و کاربرد آنها در پزشکی
همچنین در دروس تخصصی اختیاری دانشجویان موظف اند که 7 واحد را پاس کنند.