به نام خدا
در معرفی مجموعه مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات گفته شده است :« مجموعه مهندسی کشاورزی (Agricultural engineering) تلفیق تکنولوژی علوم مهندسی و تولید و پرورش کشاورزی است .»
درواقع مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات تلفیقی از عاوم مختلف مثل زیست شناسی جانوری، زیست شناسی گیاهی، مکانیک، عمران، برق و مواد شیمیایی است و مهندسان کشاورزی با تکیه بر مجموعه ای از علوم به تولید و نظارت بر تولید محصولات کشاورزی می پردازند.
گرایش های مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات سه گرایش است که شامل
- مهندسی اصلاح نباتات
اصلاح نباتات بر پایه علم ژنتیک و فیزیولوژی گیاهان زراعی بنا نهاده شده که دانش، مهارت و هنر تغییر ساختار ژنتیکی گیاهان و بهبود کیفیت توارثی گیاهان زراعی از طریق روشهای کلاسیک و نوین برای افزایش ارزش اقتصادی آنان به نفع بشر است
- مهندسی زراعت
رشته زراعت یکی از گرایشهای مهم و اساسی در مجموعه مهندسی کشاورزی به شمار میآید.
- علوم و تکنولوژی بذر
این رشته به مطالعه ماهیت بذر و فرآیندهایی برای بالا بردن توانایی آن برای مقابله در برابر شرایط نامساعد محیطی و فراوری و نگهداری و تولید آن می پردازد.
- کشاورزی اکولوژیک
گرایش اگرواکولوژی یا کشاورزی اکولوژیک شاخه ای از علوم کشاورزی می باشد که با داشتن دانش اکولوژی و زراعت در راه استفاده از حداقل مواد شیمیایی، به حفظ سلامت گیاهان و تولید محصول سالم می پردازد که در نهایت باعث حفظ محیط زیست می شود.
می شود.
منابع آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات
زبان عمومی و تخصصی
زراعت
زراعت غلات
فیزیولوژی گیاهان زراعی
اکولوژی
طرح آزمایشات کشاورزی
خاک شناسی
اصول اصلاح نباتات
آمار و احتمالات
ژنتیک
کنترل و گواهی بذر
اصول مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی و علف های هرز
بیوشیمی
کاربرد مهندسی کشاورزی – زراعت و اصلاح نباتات به گونه ای است که در سرتاسر جهان کاربردی است؛ اما با وجود این شرایط اقلیمی خاص ایران سبب می شود که این رشته از اهمیت بالایی برخوردار باشد. خشکی های رو به فزونی ایران، خشکسالی و کمبود آب نیازمند مهندسان کشاورزی است که با مدیریت خود مانع از دست رفتن ذخایر باقی مانده بشوند و از طرفی محصولات سالم و بیشتری را در اختیار ما قرار دهد.