به نام خدا
سلام و وقتتون بخیر
در مطلب زیر می خواهیم درباره مجموعه اپیدمیولوژی بدانیم. اپیدمیولوژی را با عنوان همه گیر شناسی هم می شناسند.
اپیدمیولوژی یا همه گیر شناسی ( epidemiology ) مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماریها در زمانها ، مکانها، نژادها یا فرهنگهای خاص یا هر عاملی که به سلامت مربوط باشد، است. درواقع اپیدمیولوژی دنیای بزرگی از علوم پزشکی را در خود جای می دهد و به عبارتی همه چیز را در بر می گیرد. همه چیزهایی که ممکن است جوامع بزرگ را به خود دچار کند.
این مجموعه در ابتدا بیشتر به بررسی و کشف علل بیماری های عفونی می پرداخت اما به تدریج جهان بینی خود را تغییر داد . امروزه با توجه به پیشرفت علوم به ویژه علوم پزشکی و کنترل بیماری ها، این علم وسعت بیشتری یافته و حوزه های فعالیت خود را به بررسی علل همه ی بیماری ها گسترش داده است.
با نگاهی به کارنامه ی قبول شدگان آزمون کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی به این نتیجه می رسیم که کسب رتبه خوب در این مجموعه نیازمند دستیابی به درصد های نسبتا بالاست. با آگاهی از کارنامه ها و درصد ها و رتبه های پذیرندگان کنکور کارشناسی ارشد مجموعه اپیدمیولوژی می توانید تصمیم بگیرید برای چه درصد و رتبه و حتی قبولی در کدامیک از دانشگاه های ایران چه قدر درس بخوانید. افرادی که به فکر ادامه تحصیل در دانشگاه های برتر ایران، مثل حضور در دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه تهران و غیره هستند، باید بسیار درس بخوانند و با تکیه به برنامه ریزی و مشاوره تخصصی تلاش کنند تا راه خود را بگشایند. در مقابل کسانی که به دانشگاه هایی مثل دانشگاه آزاد یا پیام نور و غیرانتفاعی فکر می کنند می توانند از میزان درس خواندن خود بکاهند و به راحتی در رشته مورد نظر خود قبول شوند.
مجموعه اپیدمیولوژی در علم پزشکی اهمیت بالایی دارد. شاید متخصصان این رشته به طور مستقیم در حوزه پزشکی و درمان افراد وارد نشوند اما این علم بسیار به پیشرفت علوم پزشکی کمک کرده است. درواقع اپیدمیولوژی یا همه گیر شناسی بعد پژوهشی و گسترش علم در علوم پزشکی را برعهده دارد.