به نام خدا

سلام و وقت تون بخیر

در مطلب پیش رو درباره مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی و به طور اخص درباره کارشناسی ارشد مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی صحبت خواهیم کرد.

 

در معرفی مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی آمده است :« رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی جهت پیشگیری ازعوارض مواد غذایی از جمله غذاهای صنعتی که ازمواد نگهدارنده و کنسرواتیو استفاده می کنند و آثار سوئی بر سلامتی افراد داشته ، تدوین شده است. »

اولین دوره پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی توسط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1388 انجام گرفته است. در واقع مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی مجموعه ای نوپاست و افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند نخستین افراد در ایران به شمار می روند. برای مثال انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشکده علوم پزشکی تهران در سال 1392 تاسیس شد.   

به نسبت بعضی رشته ها بازار کار مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی بسیار مناسب است. دانشجویان این رشته می توانند در سازمان های متنوعی نظیر سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان دامپزشکی کشور- شیلات)، کارخانجات و مراکز تولید مواد غذایی، آزمایشگاه های مواد غذایی دولتی و خصوصی، مراکز تحقیقاتی مواد غذایی مشغول به کار شوند. علاوه بر آن متخصصان حوزه بهداشت و ایمنی مواد غذایی می توانند در حوزه های آموزشی- مشاوره ای، پژوهشی، اجرایی و مدیریتی نقش ایفا کنند و از این طریق با بررسی مواد غذایی به سلامت و بهبود زندگی افراد جامعه کمک کنند.

دروس کارشناسی ارشد مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی عبارتند از؛

ردیف

نام درس

شماره درس

واحد

ترم ارائه شده

۱

آمار حیاتی و کاربرد کامپیوتر

۴۱۳۳۲۳

۲

اول

۲

سیستم های اطلاع رسانی پزشکی

۶۱۶۵۰۰

۱

اول

۳

ایمنی و کیفیت میکروبی مواد غذایی

۴۱۸۵۱۸

۳

اول

۴

ایمنی شیمیایی مواد غذایی

۴۱۸۵۱۹

۳

اول

۵

اپیدمیولوژی  و روشهای ارزیابی خطر

۴۱۳۵۷۳

۲

اول

۶

بهداشت و ایمنی شیر و فرآورده ها

۴۱۸۵۲۰

۲

دوم

۷

بهداشت و ایمنی گوشت و فرآورده ها

۴۱۸۵۲۱

۲

دوم

۸

ایمنی غذایی غلات میوه و سبزی

۴۱۸۵۲۲

۲

دوم

۹

سیستم های مدیریت ایمنی غذا

۴۱۸۵۲۴

۲

دوم

۱۰

اطلاع رسانی مخاطرات غذا

۴۱۸۵۳۰

۲

دوم

۱۱

سمینار

۴۱۸۵۳۰

۲

دوم

۱۲

آلودگی محیطی مواد غذایی

۴۱۸۵۲۳

۲

سوم

۱۳

روشهای نمونه برداری مواد غذایی

۴۱۸۵۲۵

۲

سوم

۱۴

استانداردها و قوانین مواد غذایی

۴۱۸۵۲۹

۲

سوم

۱۵

پروژه

۴۱۸۵۲۶

۱

سوم

۱۶

پایان نامه

۴۱۸۵۲۷

۶

چهارم