به نام خدا
سلام و وقت تون بخیر
در مطلب پیش رو درباره مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی و به طور اخص درباره کارشناسی ارشد مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی صحبت خواهیم کرد.
در معرفی مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی آمده است :« رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی جهت پیشگیری ازعوارض مواد غذایی از جمله غذاهای صنعتی که ازمواد نگهدارنده و کنسرواتیو استفاده می کنند و آثار سوئی بر سلامتی افراد داشته ، تدوین شده است. »
اولین دوره پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی توسط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1388 انجام گرفته است. در واقع مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی مجموعه ای نوپاست و افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند نخستین افراد در ایران به شمار می روند. برای مثال انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشکده علوم پزشکی تهران در سال 1392 تاسیس شد.
به نسبت بعضی رشته ها بازار کار مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی بسیار مناسب است. دانشجویان این رشته می توانند در سازمان های متنوعی نظیر سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان دامپزشکی کشور- شیلات)، کارخانجات و مراکز تولید مواد غذایی، آزمایشگاه های مواد غذایی دولتی و خصوصی، مراکز تحقیقاتی مواد غذایی مشغول به کار شوند. علاوه بر آن متخصصان حوزه بهداشت و ایمنی مواد غذایی می توانند در حوزه های آموزشی- مشاوره ای، پژوهشی، اجرایی و مدیریتی نقش ایفا کنند و از این طریق با بررسی مواد غذایی به سلامت و بهبود زندگی افراد جامعه کمک کنند.
دروس کارشناسی ارشد مجموعه بهداشت و ایمنی مواد غذایی عبارتند از؛
ردیف |
نام درس |
شماره درس |
واحد |
ترم ارائه شده |
|
۱ |
آمار حیاتی و کاربرد کامپیوتر |
۴۱۳۳۲۳ |
۲ |
اول |
|
۲ |
سیستم های اطلاع رسانی پزشکی |
۶۱۶۵۰۰ |
۱ |
اول |
|
۳ |
ایمنی و کیفیت میکروبی مواد غذایی |
۴۱۸۵۱۸ |
۳ |
اول |
|
۴ |
ایمنی شیمیایی مواد غذایی |
۴۱۸۵۱۹ |
۳ |
اول |
|
۵ |
اپیدمیولوژی و روشهای ارزیابی خطر |
۴۱۳۵۷۳ |
۲ |
اول |
|
۶ |
۲ |
دوم |
|||
۷ |
۲ |
دوم |
|||
۸ |
ایمنی غذایی غلات میوه و سبزی |
۴۱۸۵۲۲ |
۲ |
دوم |
|
۹ |
۲ |
دوم |
|||
۱۰ |
اطلاع رسانی مخاطرات غذا |
۴۱۸۵۳۰ |
۲ |
دوم |
|
۱۱ |
سمینار |
۴۱۸۵۳۰ |
۲ |
دوم |
|
۱۲ |
آلودگی محیطی مواد غذایی |
۲ |
سوم |
||
۱۳ |
روشهای نمونه برداری مواد غذایی |
۴۱۸۵۲۵ |
۲ |
سوم |
|
۱۴ |
استانداردها و قوانین مواد غذایی |
۴۱۸۵۲۹ |
۲ |
سوم |
|
۱۵ |
پروژه |
۴۱۸۵۲۶ |
۱ |
سوم |
|
۱۶ |
پایان نامه |
۴۱۸۵۲۷ |
۶ |
چهارم |