به نام خدا
سلام وقتتون بخیر
امروز در این مطلب می خواهیم در باره یکی از رشته های کنکور وزارت بهداشت یعنی نانو تکنولوژی پزشکی صحبت کنیم. در ادامه به معرفی و بازار کار و نحوه آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی اشاره می کنیم.
رشته نانوتکنولوژی پزشکی یکی از رشته های پرطرفدار مجموعه های وزارت بهداشت است چرا که به واسطه جذابیت اش، یعنی ساخت مواد اولیه پزشکی به اندازه نانو توجه طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. یکی دیگر از علل جذابیت نانو تکنولوژی پزشکی نو و جدید بودن این رشته است. به طوری که دانش نانو یکی از کلیدی ترین رشته های قرن 21 است. این رشته یکی از مظاهر توانایی های انسان را به تصویر می کشد که می تواند از تک تک ذرات اتمی بهره لازم را ببرد.
نانوتکنولوژی پزشکی فن به کارگیری تدابیر نانوتکنولوژی در حیطه پزشکی است که در آن در حیطه سلامت به موضوعاتی نظیر سیستمهای نوین دارورسانی، داروهای هوشمند، روشهای تشخیص بیماریها، معرفی محصولات و تجهیزات جدید پزشکی نظیر نانوروباتها و بافتهای مصنوعی پرداخته میشود که هدف آن بهبود کیفیت زندگی از طریق ایجاد تحولات جدی و عظیم در بخش بهداشت و درمان است.
در حال حاضر نمی توان به طور قطع بازار کار دقیق و روشنی از رشته ی نانو تکنولوژی ارائه داد. چرا که این رشته دارای بازار کار وسیع و مبهمی است. فارغ التحصیلان رشته نانو تکنولوژی پزشکی می توانند در زمینه های پژوهشی، آموزشی، تولیدی و خدماتی مشغول به فعالیت شوند. در بخش پژوهشی که یکی از عمده ترین بازار کار های رشته نانو تکنولوژی است فارغ التحصیلان رشته نانو تکنولوژی می توانند به طراحی پروژههای تحقیقاتی، مراکز تحقیقاتی داروسازی و روش های تشخیص بیماری، انجام فعالیت های اجرایی در خصوص دستیابی به اهداف پژوهشی در سطح آزمایشگاهی، معرفی محصولات جدید دارویی – بهداشتی با استفاده از فناوری و محصولات نانو در بخش مواد و یا بهبود روش ها بپردازند.
باوجود این می توان گفت مشخص ترین و مهم ترین بازار کار نانو تکنولوژی پزشکی دفتر تحقیقات و توسعه شرکت های دانش بنیان است.
سوالی که در اینجا مطرح می شود اینست که با توجه به محدودیت های رشته های پزشکی برای ادامه تحصیل چه کسانی می توانند در کنکور ارشد نانو تکنولوژی شرکت کنند؟ نکته جالب اینست که افراد می توانند از رشته های علوم پزشکی، رشته های فنی مهندسی و رشته های علوم پایه در کنکور ارشد نانوتکنولوژی پزشکی ثبت نام کنند. در ادامه لیست این رشته ها آمده است.
رشته های علوم پزشکی :
رشته هایی چون کارشناسی های علوم پزشکی و کارشناسی مهندسی پلیمر ؛ مهندسی شیمی (کلیه گرایشها )؛ مهندسی مواد (کلیه گرایشها )؛ مهندسی برق؛ بیوالکتریک؛ فیزیک (محض و کاربردی )؛ شیمی (محض و کاربردی)؛ شیمی دارویی؛ زیست شناسی (کلیه گرایشها )؛ مهندسی صنایع شیمیایی؛ مهندسی پزشکی؛ مهندسی صنایع غذایی؛ مهندسی کشاورزی ؛ داروسازی؛ فیزیک حالت جامد؛ دارندگان مدارک دکتری عمومی پزشکی ؛ داروسازی و دندانپزشکی و دکتری حرفه ای علوم آزمایشگاهی؛ دکتری پیوسته زیست فناوری (بیوتکنولوژی) می توانند در آزمون ارشد نانوتکنولوژی شرکت کنند.
رشته های فنی مهندسی:
رشته های مهندسی شیمی، مهندسی پلیمر، مهندسی مواد، مهندسی برق، صنایع شیمیایی، مهندسی پزشکی می توانند در آزمون ارشد نانوتکنولوژی پزشکی در آزمون شرکت کنند.
رشته های علوم پایه :
رشته های فیزیک، شیمی و زیست شناسی می توانند در آزمون ارشد نانوتکنولوژی پزشکی شرکت کنند.
همچنین بچه های گروه کشاورزی نیز می توانند در آزمون کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی شرکت کنند.