سلام  وقتتون بخیر

در مطلب پیش رو می خواهیم درباره یکی دیگر از رشته های کنکور وزارت بهداشت یعنی رشته میکروب شناسی مواد غذایی بپردازیم و توضیحاتی را درباره مقطع کارشناسی ارشد آن در اختیارتان قرار دهیم.

در تعریفی از رشته میکروب شناسی مواد غذایی آمده است :« رشته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، بر پایه استانداردهای قابل قبول مواد غذایی و با استفاده از روش های رایج آزمایشی در تشخیص میکروارگانیسم های عفونت زا از غذا، در جهت ارتقای سلامت جامعه تلاش می کند.»

اهمیت رشته میکروب شناسی مواد غذایی زمانی آشکار می شود که ما آگاه شویم که یکی از راه های انتقال بیماری ها به بدن انسان، غذای آلوده است و می تواند جان انسان ها را به خطر بیندازد. به همین علت گروهی از متخصصان وجود دارند که به بررسی سلامت مواد غذایی می پردازند که همین متخصصان میکروب شناسی مواد غذایی است.

هرچند که هنوز زیرساخت های این رشته در کشور تثبیت نشده و نمی توان آن را در گروه رشته های پرطرفدار با بازار کار خوب دانست، اما فارغ التحصیلان رشته میکروب شناسی مواد غذایی می توانند در صنایع غذایی و بازرسی های مربوط به آن، آزمایشگاه های کنترل کیفیت مواد غذایی و در زمینه تحقیقات در مواد غذایی استخدام شوند.

نکته : باید توجه کرد که فقط فارغ التحصیلان کارشناسی رشته های میکروب شناسی، علوم آزمایشگاهی، علوم تغذیه، علوم و صنایع غذایی، بیوشیمی، زیست شناسی ( گرایش های میکروبیولوژی، بیوشیمی و ژنتیک) و دکترای عمومی در یکی از رشته های پزشکی، داروسازی، دامپزشکی می توانند در آزمون کارشناسی ارشد رشته میکروب شناسی مواد غذایی شرکت کنند.

نکته : یکی از نمونه های مجلات تخصصی و تا به اینجا تنها نمونه مجله تخصصی فارسی میکروب شناسی مواد غذایی مجله میکروب شناسی مواد غذایی دانشگاه آزاد شهر کرد است. اگر مجله ی دیگر می شناسید به ما معرفی کنید.