به نام خدا

معماری یکی از کهن ترین علومی است که با آفرینش انسان پدید آمدو در این مطلب به معرفی دکتری معماری می پردازیم.

در معرفی معماری می توان به دو معنای متفاوت معماری اشاره کرد :

1) معماری به عنوان فرآیند ساماندهی فضا که اسم معنا شمرده شده است و به یک فعالیت آفرینشگر (خلاقانه) آدمی توجه دارد و بر پایۀ علمی تجربی ، هنر و فناوری ساخت، پدید می آید. این برداشت بیشتر از سوی معماران صورت می گیرد.

 

2) معماری به عنوان دستاورد ساماندهی فضا یا اثر معماری که اسم ذات شمرده شده است و به ساختمان هایی اشاره دارد که پیش از ساخت آنها این فرایند پیموده شده است. این برداشت بیشتر از سوی باستان شناسان و مورخین معماری بکار می رود.

درواقع دکتری معماری جایی است که دو معنای معماری با یکدیگر پیوند می خورند و محقق با فارغ التحصیلان دکتری معماری و به عبارتی دقیق تر محققان معمار به بررسی ریشه ای علم معماری، آفرینش جدید و پیوند عمیق این دو معنا می اندیشند.

دکتری معماری با هدف توسعه دانش معماری و تلفیق آن با معیارهای فرهنگی و تعمق در عرصه های علوم هم مرز معماری ایجاد شده است.

گرایش های دکتری معماری :

چه کسانی می توانند در کنکور دکتری معماری شرکت کنند؟

  • معماری (تمامی رشته ها و گرایش ها)
  • فناوری معماری (گرایش های بیونیک و دیجیتال)
  •  تکنولوژی معماری

درباره بازار کار دکتری معماری می توان گفت که همه چیز بستگی به معمار و توانایی های او دارد. در عصری زندگی می کنیم که توجه به سازه های ساختمانی و بنا ها در میان مردم بسیار زیاد است و کسانی که از توانایی های بالا در معماری برخوردار هستند می توانند به موقعیت شغلی خوبی دست پیدا کنند. به طور کلی فارغ التحصیلان دکتری معماری می توانند در مشاغل  مدیریت پروژه ساخت و ساز، طراحی، مشاوره در طراحی و ساخت انواع بناها و ساختمان ها، مهندس ناظر در اجرای طراح های ساختمانی، متخصص در دفاتر فنی مهندسی بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده، کارشناس وزارت راه سازی، مسکن، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و...  مشغول به کار شوند.