به نام خدا

در مطلب زیر قصد داریم به معرفی شاخه های اصلی حقوق در مقطع دکتری بپردازیم. گرایش های دکتری حقوق عبارتد از؛ حقوق عمومی، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرم شناسی و حقوق بین الملل عمومی.

دکتری حقوق عمومی

دکتری حقوق عمومی به جنبه های نظری و پژوهشی مباحث حقوقی تشکیلات حکومتی، سازمان های دولتی و روابط دولت و ماموران آن با مردم و افراد با سازمان ها می پردازد. فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته های حقوق در تمامی گرایش ها، فقه و مبانی حقوق اسلامی می توانند در کنکور دکتری حقوق عمومی شرکت کنند. علاوه بر آن افرادی که در مقطع کارشناسی از رشته های حقوق فارغ التحصیل شده اند می توانند حتی با مدرک غیرمرتبط در مقطع کارشناسی ارشد در آزمون دکتری حقوق عمومی شرکت کنند.

دکتری حقوق خصوصی

دکتری حقوق خصوصی به جنبه های نظری و پژوهشی قواعد حاکم بر روابط افراد با یکدیگر می پردازد حوزه های مورد بررسی حقوق خصوصی روابط تجاری، خانوادگی و تعهدات شخصی افراد در قبال یکدیگر است. فارغ التحصیلان مقطع دکتری حقوق خصوصی می توانند در مشاغل زیر مشغول به کار شوند:

تدریس در دانشگاه ها و موسسات آموزشی کشور

مشاوران حقوقی در وزارتخانه ها و سازمان های دولتی، قضات و وکلای دادگستری

دکتری حقوق جزا و جرم شناسی

همانطور که از اسم این گرایش مشخص است، حقوق جزا به مباحث مربوط به جرم و کیفر آن ها می پردازد و دانشجویان دکتری به مطالعه جنبه های نظری و پژوهشی علوم جرم یابی، جرم شناسی، کیفر شناسی و جامعه شناسی عدالت کیفری مرتبط با تحولات حاکم بر جامعه، صنعت، اقتصاد و ...  می پردازند.

بازار کار دکتری حقوق جزا و جرم شناسی:

وکالت یا قضاوت در پرونده های کیفری

 تحقیق و تشریح مطالب علمی

تدریس  در دانشگاه ها و استاد یاری در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی

دکتری حقوق بین الملل عمومی

دکتری حقوق بین الملل عمومی به جنبه های نظری و پژوهشی قواعد و مقرراتی که بر روابط حقوقی کشورها و سازمان های بین المللی حاکم است، می پردازد. فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته حقوق در تمامی گرایش ها، فقه و مبانی حقوق اسلامی و تمامی گرایش های علوم سیاسی و همچنین فارغ التحصیلان کارشناسی رشته حقوق و گرایش های مرتبط با مدرک غیر مرتبط کارشناسی ارشد می توانند در کنکور دکتری حقوق بین المللی عمومی شرکت کنند.