به نام خدا
سلام
وقتتون بخیر
در مطالب گذشته درباره کارشناسی ارشد، واحد های درسی و چگونگی آمادگی برای کنکور و ... در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی صحبت کرده ایم. در این مطلب می خواهیم به معرفی دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی بپردازیم. با ما همراه باشید.
علوم و مهندسی صنایع غذایی رشته ای است که به تربیت کارشناسان و متخصصانی می پردازد که به جمع آوری منابع و مواد خام گیاهی و حیوانی می پردازند و سپس آن را فرآوری کرده و در اختیاز مصرف کننده قرا می دهند.
یکی از مسائلی که اهمیت این رشته را دو چندان می کند رشد بی رویه جمعیت و کمبود موادغذایی است . کارشناسان مهندسی صنایع غذایی بیبشتر بر روی جمع آوری مواد خام، فرآوری آن ها و ارائه خوب مواد غذایی به مشتری متمرکز هستند. برای حل مسائل بالا مثل مدیریت مواد غذایی و تولید مواد غذایی متناسب با جمعیت رو به رشد بشر نیازمند متخصصانی هستیم که بتوانند این وضعیت را آنالیز کنند و با ارائه راه حل هایی به بهبود آن کمک کنند. این متخصصان در جریان مقطع دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی تربیت می می شوند.
گرایش های مجموعه علوم و مهندسی صنایع غذایی :
- صنایع غذایی
- شیمی مواد غذایی
- فناوری مواد غذایی
- زیست فناوری مواد غذایی
دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی برخلاف بسیاری از دوره های دکتری، 50 واحد درسی است که عبارتند از ؛
دروس اصلی هر گرایش: 14 واحد
دروس اختیاری هر واحد : 12 واحد
واحد های پژوهشی هر گرایش : 24 واحد
در میان دانشگاه هایی که این رشته را در مقطع دکتری پذیرش می کنند، دانشگاه های برتری مثل دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه تبریز و ... وجود دارد و بعضی از دانشگاه ها مثل پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد که به طور تخصصی به تدریس این رشته می پردازند، آموزش رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی پژوهش محور بوده است.