به نام خدا

سلام وقتتون بخیر

کنکور سراسری چیزی است که همه ما با آن آشنایی داریم و در زندگی مان آن را تجربه کرده ایم. چیزی که همیشه به ما گفته اند که سرنوشت مان را تعیین می کند و اگر در آن موفق نشویم، جهت زندگی مان تغییر می کند و چه بسا شکست می خوریم. باوجود این نگاه صفر و صدی و ضعف ها و اشکالات آن می توان کمی فراتر رفت. درست است که کنکور مساله ای بسیار با اهمیت و تاثیرگذار در زندگی انسان است اما باید به آن به شکل امتیازی نگاه کرد. این بدان معنا نیست که به کنکور سراسری بی توجهی کنیم. چرا که چه بخواهیم چه نخواهیم کنکور سراسری تجربی جهت زندگی دانش آموزان این رشته را مشخص می کند. نه باید نگاه صفر و صدی داشته باشیم و نه بیخیال کنکور باشیم و بدون هیچ مطالعه ای سر جلسه آن حاضر شویم. پس اولین گام حفظ تعادل و میانه روی است. نه فشار بیاوریم و دچار اضطراب شویم و نه بی توجه و با دل خوش به کنکور فکر نکنیم.

کنکور سراسری به ما در زندگی جهت می دهد و دستاویزی برای تحقق اهداف است. اگر می خواهید دکتر شوید، اگر می خواهید شیمی دان شوید، اگر می خواهید زیست شناس شوید، کنکور تجربی نزدیک ترین راه برای رساندن شما به آن هدف است. پس باید جدی گرفته شود.

برای آمادگی کنکور باید کارهایی را انجام داد. کارهایی که در همه جا و همه کس می گویند اما کسی موفق است که بتواند آن ها را انجام دهد. دانستن کافی نیست، عمل به آن مهم است. اولین کار تعیین هدف است. منظور از تعیین هدف این نیست که بگوییم می خواهم رتبه دو رقمی بیاورم. این درست نیست چون در هنگام انتخاب رشته گیج می شوید. بلکه باید دقیقا تعیین کنید چه رشته می خواهید. مثلا من می خواهم کاردرمانی دانشگاه شیراز قبول شم. بعد تعیین هدف از رتبه ای که این رشته را برای مان به ارمغان می آورد، با خبر می شویم. باید دقیقا بدانیم رتبه های قبولی کاردرمانی در سال گذشته چه بوده است. حالا متناسب به رتبه مورد نظر ما برای مطالعه، ساعات مطالعه، روش مطالعه، منابع و ... برنامه ریزی می کنیم.

برنامه ریزی مهم ترین و موثرترین بخش در آمادگی کنکور سراسری است. داوطلب در طی برنامه ریزی متوجه می شود که چه ساعتی را از چه کتاب هایی مطالعه کند. چگونه مطالعه کند. زمان جمع بندی دروس کنکور تجربی کی باشد. تمام این ها از دل برنامه ریزی بیرون می آید. داوطلب باید قادر باشد تا بتواند برنامه ریزی درست و حساب شده ارائه دهد. گاهی اوقات دانش آموز نمی تواند برای خود برنامه ریزی کند و در چنین شرایطی به سراغ مشاور می آید. مشاوری که باتجربه است. نه آن قدر بی تجربه که مثل دانش آموز باشد و نه آنقدر از زمان کنکورش گذشته باشد که همه چیز را فراموش کرده باشد.

علاوه بر آن شرایط کنکور در حال حاضر کمی تغییر کرده است. کنکور به دو نظام قدیم و جدید تقسیم شده است و همین امر باعث می شود که افرادی که دیپلم نظام جدید و قدیم دارند، کنکور های متفاوتی را بدهند. مخصوصا افرادی که دیپلم نظام قدیم دارند و مدت زیادی از زمان اخذ کنکور شان گذشته، به مشاور نیازمند اند تا چم و خم کنکور را برایشان بگوید و آن ها را با فضای کنکور آشنا کند.